Daisy van Oosten heeft sinds twee jaar een eigen praktijk als natuurgeneeskundig therapeute. Sinds kort maakt ze daarin weer gebruik van Floww-producten. “Het is,” vertelt ze, “een van mijn missies mensen inzicht te geven in hun gezondheid en bewust omgaan met straling is daar zeker een onderdeel van.” Nieuwe software voor haar bodyscan stelt haar in staat stralingsbelasting bij haar cliënten in kaart te brengen.

Toen Daisy van Oosten in 2016 in Katwijk haar natuurgeneeskundige praktijk Scan4life startte, liet ze zich door een toenmalige accountmanager van Floww enthousiasmeren voor de producten. Twee maanden later was er die desastreuze uitzending van het programma Radar, waarin de heilzame werking van Floww werd toegeschreven aan het placebo-effect. Waardoor ook Daisy het vertrouwen verloor en haar samenwerking met Floww opschortte. Nu zegt ze daarover: “Achteraf was dat misschien wat kort door de bocht. Het kan toch niet zo zijn dat een product waar zo veel collega-therapeuten al jarenlang goede resultaten mee boeken, van de ene dag op de andere totaal niet zou deugen… Ik wijt zo’n uitzending als die van Radar eerder aan de tegenstelling die soms de kop opsteekt tussen de reguliere en complementaire geneeskunde. Zoals ook homeopathie en acupunctuur het soms moeten ontgelden. En dat is jammer, want het streven zou er juist op gericht moeten zijn het beste van beide werelden te gebruiken.

Goed gevoel

Vrij onlangs heb ik als een van de weinigen in Nederland de nieuwe software van de bodyscan in gebruik genomen. Hierin wordt specifiek de belasting van elektrosmog gemeten. Toen ik dat zag gingen mijn gedachten weer terug naar Floww en vroeg ik me af hoe het bedrijf er nu voor zou staan. Een belletje met oprichter/eigenaar Marc Schechtl gaf meteen duidelijkheid; Floww is alive and kicking well… Eigenlijk heb ik altijd een goed gevoel gehad bij de producten, dus ik ben blij dat het contact weer hersteld is en dat ik weer iets kan bijdragen aan de bewustwording van mensen en de manier waarop ze met straling omgaan.”
Daisy van Oosten koos voor een praktijk als natuurgeneeskundig therapeut nadat ze in 2014 een burn-out kreeg. “Een combinatie van privé- en werkomstandigheden. Ik zat in het onderwijs, was docent Engels. Need I say more... Via via kwam ik met deze bodyscan in aanraking en ik dacht; baat het niet, schaadt het niet, dus laat ik het eens proberen. Er bleek nogal wat mis met me, er kwam nog net geen stoom uit het apparaat. Daarna ben ik het behandelingstraject ingegaan en ook echt opgeknapt. In mijn omgeving kenden eigenlijk heel weinig mensen deze methode en ik vond dat veel meer mensen van het bestaan en het effect van deze bodyscan op de hoogte zouden moeten zijn. Zo is het balletje gaan rollen en ben ik na diverse opleidingen en cursussen twee jaar geleden mijn eigen praktijk begonnen.”

Smartphone op het nachtkastje

In acht minuten tijd worden maar liefst 612 lichaamsfuncties gemeten. Waarbij met dank aan de nieuwe software nu specifiek stralingsbelasting zichtbaar wordt. “Eén van mijn missies is om mensen inzicht te geven in hun gezondheid en bewust omgaan met straling is daar zeker een onderdeel van. Daarom vind ik het boeiend om klachten als gevolg van straling nu te kunnen monitoren. Er zijn nog veel mensen die zich totaal niet realiseren dat straling tot klachten kan leiden. Die leggen nog net zo makkelijk hun smartphone op het nachtkastje, om maar een voorbeeld te noemen. Kijken mij met grote ogen aan als ik laat zien dat ze last hebben van elektrosmog. Maar goed, je hoeft dat ook niet per se te merken. Klachten worden vaak veroorzaakt door een combinatie van factoren, waarbij stralingsbelasting ook een rol op de achtergrond kan spelen. Door je auto-immuunsysteem aan te tasten en je weerstand te ondermijnen. Maar in de scan komt dat nu naar boven. Zeker bij mensen die vaker terugkomen, kunnen we daarin een mooie lijn zien. En net zo belangrijk; ik kan mogelijk ook de invloed van Floww-producten als mobileFloww en personalFloww meer zichtbaar maken.”