FAQ

1.  Hoe werkt een Floww product?

De techniek van Floww is gebaseerd op drie principes:

Energy Harvesting – Floww producten maken slim gebruik van al aanwezige elektromagnetische velden (EMV) om een nieuw energieveld te creëren, net zoals zonnepanelen dat doen. Dit nieuwe veld is meer ‘organic’ en afgestemd op de natuur. Er zijn dus geen batterijen of andere hulpbronnen nodig voor het gebruik van Floww. Een ander voordeel van Floww is dat naarmate het elektromagnetische veld in kracht toeneemt, het natuurlijke veld evenredig toeneemt.

Biomimicry – Wij geloven dat alle antwoorden zich bevinden in de natuur. De wetenschap Biomimicry streeft ernaar de intelligente systemen van de natuur na te bootsen in ontwerp en ontwikkeling van producten, systemen en processen. Zo bootst Floww de natuur na op het niveau van elektromagnetisme. Je telefoon wordt dan een bron van natuurlijke energie en is beter afgestemd op jou.

Making tech organic – Door de combinatie van Energy Harvesting met Biomimicry maken we tech organic. Mensen, dieren en planten functioneren beter in de natuur. In onze Floww producten hebben we techniek (gepatenteerde elektrische applicaties) samen gebracht met frequenties die zich bevinden in de natuur, zoals de Schumann frequenties. Op deze manier zal je meer plezier hebben van je laptop en mobiel en van andere technologische ontwikkelingen.

 

2. Waaruit bestaat een Floww product?

Uit een elektronisch circuit
Dit gepatenteerde circuit bevat over het algemeen een antenne, een condensator en een aantal spoeltjes gemaakt van koperdraad.

Een houder van informatie
Een belangrijk onderdeel van een Floww product is de informatiehouder die biologische frequenties bevat die uitgezonden worden.

 

3. Wat is een Floww veld?

In onze producten maken we gebruik van de al aanwezige elektromagnetische velden (EMV) als een bron van energie om zo een veld te creëren dat meer afgestemd is op de natuur. We noemen dit veld het Floww veld.

 

4. Waarom gebruiken jullie Schumann frequenties?

Het achterliggend idee is om frequenties aan te bieden die perfect resoneren met het menselijke lichaam. Het gevolg is dat het lichaam (of biologisch systeem) meer zal meetrillen met deze frequenties dan met frequenties die niet natuurlijk zijn voor het lichaam. Zogenoemde Schumann frequenties zijn aanwezig op aarde en hebben een positief effect op mensen (en andere biologische systemen). Deze trillingen zijn o.a. 7,83 Herz.

 

5. Welk Floww product werkt het beste voor mij?

De vier Floww producten hebben ieder een specifiek doel:

1. mobileFloww is voor op je mobiel en gemaakt om je mobiel organic te maken
2. screenFloww is gemaakt om je computer, laptop of tablet organic te maken.
3. personalFloww is gemaakt zodat je continue je eigen stukje natuur bij je hebt, waar je ook gaat of staat.
4. homeFloww is gemaakt om de natuur in je huis te brengen.

Samen vormen deze vier een totaal concept met als doel dat je moeiteloos meer rust en vitaliteit zal ervaren in een draadloze omgeving.

 

6. Heb ik alle Floww producten nodig?

De verschillende Floww producten vullen elkaar aan. Het is een totaal concept voor natuurlijk leven in een draadloze omgeving. De personalFloww genereert een subtiel veld om je heen, zodat je als het ware altijd je eigen stukje natuur bij je hebt. De mobileFloww en screenFloww zijn ontwikkeld om mobieltjes en computers meer natuurlijk te maken, of, zoals we zeggen: ‘organic’. Door ze organic te maken voelt het natuurlijker aan en zal je meer plezier hebben van je apparaten.

Als je geen mobiel gebruikt, heb je de mobileFloww niet nodig.

Als je de PC of televisie niet regelmatig gebruikt, heb je de screenFloww niet nodig.

De homeFloww set brengt een natuurlijke omgeving in je huis en iedereen die in je huis woont ondervindt daar de voordelen van.

De personalFloww creëert je eigen stukje natuur, waar je ook gaat of staat.

De homeFloww set is krachtiger dan de personalFloww en daardoor effectiever tijdens de slaap.

 

7. Stoort Floww andere draadloze apparaten?

Nee. Dit is getest door een instituut dat testen uitvoert of producten voldoen aan de Europese richtlijn voor elektromagnetische compatibiliteit (EMC).

 

8. Is er enig bewijs dat Floww werkt?

Ja, dat is er. Al enige jaren investeert Floww in onderzoek, waarbij onder meer wordt samengewerkt met prof. dr. Anna van Wersch, tot voor kort als gezondheidspsychologe verbonden aan Teesside University in het Engelse Middlesbrough (nu met emeritaat) en prof. dr. Olle Johansson van het Zweedse Karolinska Instituut in Stockholm. Onder toezicht van prof. Van Wersch heeft onder meer een onderzoek plaatsgevonden dat werd uitgevoerd door prof. dr. Can Ince van het Erasmus MC. Met gebruikmaking van een zogenoemde Cytocam (camera met formaat van een balpen) werd bij meerdere proefpersonen een effect zichtbaar op de bloedsomloop bij het bellen met een mobileFloww. Het effect was significant: bloed stroomde sneller en met meer volume door de aderen, wat duidt op een snellere ‘afvalverwerking’. Download hier het volledige onderzoeksrapport.

Ook onderzoek met planten leverde interessante resultaten op. Een intensieve pilotstudy naar de kweek van Buxus en Prunus liet een duidelijk effect zien op mineralenopname en bodemverbetering. Dit is mede interessant omdat bij planten een mogelijk placebo-effect niet aan de orde is.

 

9. Kun je Floww meenemen in je handbagage als je gaat vliegen?

Het is onze ervaring dat de personalFloww gewoon door de beveiligingscontrole komt op een vliegveld. Voor de zekerheid adviseren wij de Nederlandse en Engelse productbeschrijving of gebruiksaanwijzing mee te nemen, zodat je -als er naar wordt gevraagd- kunt aantonen om wat voor een product het gaat. Je kunt er ook voor kiezen om de personalFloww niet in de handbagage maar in de koffer mee te nemen.

 

10. Hoe zit het met levertijd en retour sturen?

De levertijd van alle produkten is meestal 1 werkdag, wanneer je voor 16:00 uur besteld hebt. Indien je een bestelling die je hebt ontvangen wilt retourneren, dan kan dat binnen 30 dagen na aankoop, mits het produkt onbeschadigd is.